Καθαριότητα στο πλυντήριο!

 " Το πλυντήριο ρούχων είναι ηλεκτρική (επαγγελματική ή οικιακή) συσκευή, που σκοπό έχει το πλύσιμο των ειδών ρουχισμού και λοιπών υφασμάτων.
    Το πρώτο βρετανικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την κατηγορία πλυσίματος και στυψίματος μηχανών εκδόθηκε το 1691. Ένα σχέδιο ενός πρόωρου πλυντηρίου ρούχων εμφανίστηκε σε μία έκδοση τον Ιανουάριο του 1752 " του περιοδικού των κυρίων", σε μια αγγλική δημοσίευση. Το 1782, εκδόθηκε ένα βρετανικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα πλυντήριο περιστρεφόμενων τυμπάνων στον Henry Sidgier.


    Σε μια πυρκαγιά το 1797 καταστράφηκε το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και δεν σώθηκε καμία περιγραφή της συσκευής και έτσι δεν είναι γνωστό πως λειτουργούσε η συσκευή που είχε "εφεύρει" ο Briggs.
Tο ηλεκτρικό πλυντήριο ρούχων παρήχθη πρώτη φορά μαζικά το 1906. Δεν είναι γνωστό ποιος εφηύρε αρχικά το ηλεκτρικό πλυντήριο. Ο J. Alva, ψαράς στο επάγγελμα, έχει κατοχυρωθεί ανακριβώς ως εφευρέτης του ηλεκτρικού πλυντηρίου. Το γραφείο αμερικανικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας πα-ρουσιάζει τουλάχιστον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που εκδίδεται στο όνομα κάποιου κ. Φίσερ."

Όπως λέει και η ίδια η λέξη, στο πλυντήριο ρούχων πλένουμε ....ρούχα. Υπάρχουν όμως και άλλα  αντικείμενα που μπορούν να τοποθετηθούν στον κάδο του και να καθαρίσουν κάνοντας την ζωή σας ευκολότερη.(Δεν ισχύει για αυτά που αναφέρουν πως απαγορεύεται το πλύσιμο). Τέσσερα από αυτά σας αναφέρουμε παρακάτω...
Μία δοκιμή θα σας πείσει! Λοιπόν...;


1)Λούτρινα παιχνίδια
Αν έχετε μικρά παιδιά τα λούτρινα και χνουδωτά αρκουδάκια τους θα επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση και θα είναι σαν καινούρια. Απομακρύνετε τυχόν μικρά αντικείμενα που μπορούν να αφαιρεθούν-υπάρχει κίνδυνος να "περάσουν" από τον κάδο, τοποθετήστε τα σε μία μαξιλαροθήκη(υπάρχουν στο εμπόριο θήκες από δίχτυ ειδικά για το πλυντήριο) και πλύνετέ τα σε χαμηλή θερμοκρασία (όχι πάνω από 40 βαθμούς).



2)Αθλητικά παπούτσια και sneakers
Μπορείτε να πλύνετε τα βρώμικα αθλητικά παπούτσια τόσο των παιδιών όσο και τα δικά σας.Αφού αφαιρέσετε τα κορδόνια(προτείνουμε τα κορδόνια να τα βάλετε σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και απορρυπαντικό ειδικό για πλύσιμο στο χέρι ώστε να καθαρίσουν καλύτερα και να παραμείνουν άθικτα), τοποθετήστε τα σε μία θήκη(αναφέρθηκε και παραπάνω) και πλύνετε τα σε πρόγραμμα με κρύο νερό ή χαμηλή θερμοκρασία .Έπειτα βγάλτε τα στο μπαλκόνι, αφήστε τα να στεγνώσουν καλά και αφού περάσετε τα κορδόνια ....καλές βόλτες!



3)Πάνινες τσάντες για την πλάτη,πάνινες τσάντες θαλάσσης, κασετίνες και lunch bags(όχι από δέρμα)
Λεκέδες και σκόνη αφαιρούνται γρήγορα και εύκολα από τις πάνινες τσάντες σε όλα τα μεγέθη. Γυρίστε τες από την ανάποδη μεριά, βγάλτε τυχόν μεταλλικά κομμάτια, τοποθετήστε τις σε μαξιλαροθήκη ή απλή θήκη και πλύντε τα σε χαμηλή θερμοκρασία ή πρόγραμμα για τα ευαίσθητα. Στεγνώστε κανονικά...τόσο απλά σαν καινούρια!



4)Κουρτίνες
Ανανεώστε και φρεσκάρετε τις κουρτίνες σας πλένοντάς τις σε χαμηλή θερμοκρασία στο πλυντήριο ρούχων(αποφύγετε ευαίσθητα υφάσματα). Κάποια καινούρια πλυντήρια μάλιστα διαθέτουν και ειδικό πρόγραμμα. Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε γαντζάκια ή κρίκους από τον σιδηρόδρομο της κουρτίνας.



Τα δοκιμάσαμε και μας ενθουσίασαν!!!
....σειρά σας!

Love,
WfH

Πληροφορίες σχετικά με το πλυντήριο :  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BB%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF_%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%87%CF%89%CE%BD

Φωτογραφίες : Pinterest

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις