Μάλλινα (β’ μέρος)


Στα μάλλινα όπως και σε κάθε ύφασμα δεν αρκεί μόνο το σωστό πλύσιμο για να το φοράτε “εφ’ όρου ζωής”. Εξίσου σημαντική είναι και η συντήρησή του.





Ψάξαμε, ρωτήσαμε και σας εκμυστηρευόμαστε συμβουλές για να έχουν τα αγαπημένα σας πλεκτά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής


  • Όταν φοράτε ένα μάλλινο κομμάτι ,προσπαθείτε να το αφήνετε ένα εικοσιτετράωρο περίπου χωρίς να το ξαναχρησιμοποιήσετε ώστε να επανέλθουν οι ίνες στην αρχική-κανονική τους φορά.





  • Οι άσχημες μυρωδιές από φαγητό ή τσιγάρο συσσωρεύονται στα μάλλινα υφάσματα. Αν δοκιμάσατε να τα αφήσετε έξω και οι οσμές δεν υποχώρησαν δοκιμάστε το παρακάτω : Αφού κάνετε ένα καυτό ντουζ, κρεμάστε τα ρούχα στους ατμούς και έπειτα κλέιστε την πόρτα. Η υγρασία θα αποβάλει κάθετι “ενοχλητικό”!


  • Μην ξεχνάτε κάθε φορά που φοράτε κάποιο ρούχο(ισχύει για όλα τα υφάσματα), αφού τα αερίζετε συστηματικά να τα διπλώνετε σωστά και να τα τοποθετείτε σε ένα καθαρό συρτάρι.(Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν μην κρεμάτε ποτέ μία μάλλινη μπλούζα ή ζακέτα. Φυλάξτε τα διπλωμένα)Αν τα ρούχα έχουν κάποιο φερμουάρ καλό θα ήταν να μένει κλειστό. Τέλος αφαιρέστε ζώνες και άλλα αξεσουάρ καθώς τα μάλλινα έχουν την τάση να ξεχειλώνουν και να χάνουν το σχήμα τους.





  • Αν λερωθεί κάποιο ρούχο λερωθεί καθαρίστε το πρόχειρα τοπικά -με βρεγμένο σφουγγάρι ή άλλο πανί από την μάλλινη επιφάνεια- για να υποχωρήσει ο λεκές μιας και οι ενδεδειγμένες θερμοκρασίες πλυσίματος για τα μάλλινα(βλέπε μέρος α’) είναι σχετικά χαμηλές.


  • Τέλος , μην ξεχνάτε ότι μάλλινα (παλτό, παντελόνια, σακάκια) έχουν την τάση να “κρατούν” σκόνη και τρίχες, ιδιαίτερα αν είναι σκούρα χρώματα. Φρεσκάρετέ το τακτικά πριν το βάλετε στην ντουλάπα.Υπάρχουν στο εμπόριο ειδικές βούρτσες που καθαρίζουν και συγχρόνως φροντίζουν και ανανεώνουν τα μάλλινα υφάσματα. Μην επιλέξετε αυτές με την πολύ σκληρή τρίχα.
























Love,
WfH

Φωτογραφίες : Pinterest

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις