Υπόθεση απαλές πετσέτες!

Οι πετσέτες με τον χρόνο και τις πολλές πλύσεις χάνουν την απαλότητά τους....Αντί να τις πετάξετε μπορείτε να τις κάνετε ξανά σαν καινούριες.

Μικρές συμβουλές για να γίνουν οι πετσέτες σας και πάλι “βελούδινες” και με άρωμα φρεσκάδας σαν να τις αγοράσατε μόλις!


2.jpg

  • Πρώτη και βασικότερη προϋπόθεση για να διατηρηθούν οι πετσέτες, όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι η καλή τους ποιότητα γι’ αυτό καλό θα ήταν να προβείτε στην αγορά τους προσεκτικά. (επιλέξτε καθαρό βαμβάκι )

  • Πριν τις χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά πλύντε τις μόνο με κρύο νερό και χωρίς καθόλου απορρυπαντικό. Με αυτό τον τρόπο θα φύγει οποιαδήποτε κόλα ή επιπλέον χνούδι υπάρχει πάνω τους από τον κατασκευαστή.

  • Ο τρόπος πλυσίματος είναι εξίσου σημαντικός. Ξεχωρίστε τις λευκές από τις χρωματιστές πετσέτες σε διαφορετικές πλύσεις . Έτσι εκτός από απαλές θα διατηρήσουν αναλλοίωτα για περισσότερο χρόνο και τα χρώματά τους. (Οι κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν να αποφεύγεται μία πλύση πλυντηρίου αποκλειστικά με πετσέτες. Αυτές όταν βρέχονται, βαραίνουν με κίνδυνο να καταστρέψουν τον κάδο του πλυντηρίου.
  • Στην συγκεκριμένη περίπτωση η φράση “όσο περισσότερο , τόσο το καλύτερο” δεν βρίσκει εφαρμογή. Μην νομίζεται ότι τα ρούχα -και οι πετσέτες ειδικότερα- γίνονται πιο καθαρά αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού. Αντίθετα με αυτό τον τρόπο συσσωρεύονται κατάλοιπα στις ίνες των πετσετών και γίνονται πιο σκληρές. Αν ωστόσο καμιά φορά ...ξεχαστείτε επιλέξτε ένα επιπλέον ξέβγαλμα. Το ίδιο ισχύει και με το μαλακτικό αφού αυξημένη ποσότητα ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα μείωση της απορροφητικότητας της πετσέτας.(επιλέξτε μαλακτικά που δεν περιέχουν σιλικόνη)


5.jpg
  • Αν απλώσετε τις πετσέτες έξω για να στεγνώσουν, προτιμήστε σκιερό μέρος και όχι εκτεθειμένο στον ήλιο( αν αυτό δεν είναι εφικτό μαζέψτε τις μόλις στεγνώσουν) !!! Όσο περίεργο κι αν ακούγεται είναι το καλύτερο..Ο ήλιος ξεθωριάζει τα χρώματα και κάνει το ύφασμα σκληρό και τραχύ.

  • Τέλος, εμείς στο White for Home προτείνουμε να μην σιδερώνετε τις πετσέτες σας! Μετά το μάζεμα από την απλώστρα δημιουργήστε ομοιόμορφους κυλίνδρους και τοποθετήστε τες σε εμφανές μέρος στο μπάνιο σας. Η οικογένεια και οι καλεσμένοι σας θα έχουν πάντα μοσχομυριστές και απαλές πετσέτες διαθέσιμες! Αν τώρα θέλετε να σιδερώσετε τις πετσέτες, αφήστε τες στο τέλος όλων των υπόλοιπων ρούχων και χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Με αυτό τον τρόπο δε θα καθίσει το πέλος τους.



Επιπλέον μυστικά :

  • Μία ή δύο φορές τον μήνα χρησιμοποιήστε μία κούπα λευκό ξύδι μαζί με το απορρυπαντικό. Απομακρύνει άμεσα κατάλοιπα που μπορεί να άφησε το απορρυπαντικό ή το μαλακτικό πάνω στις πετσέτες. Έτσι “αναπνέουν” ξανά…!
  • Ιδιαίτερα για τις πετσέτες θαλάσσης που το αλάτι τις έχει σκληρύνει πολύ βάλτε μισή κούπα μαγειρική σόδα μαζί με το απορρυπαντικό κατά την πλύση και μισή κούπα λευκό ξύδι στο ξέβγαλμα. Το αποτέλεσμα πετσέτες πιο φουντωτές και μαλακές από ποτέ!


0d1f2957c126ef3501d6f980a1679b97.jpg

  • Αν οι πετσέτες έχουν φθαρεί από τις πλύσεις  ή μυρίζουν μούχλα βάλτε στην θήκη του μαλακτικού μισή κούπα αμμωνία. Έπειτα στεγνώστε τις κανονικά. Η αμμωνία απομακρύνει συσσωρευμένες ουσίες από απορρυπαντικό,μαλακτικό ή προϊόντα περιποίησης σώματος (λάδια,κρέμες σώματος,butters κ.τ.λ) και χαρίζει απαλές και μυρωδάτες πετσέτες.



641f340a5fa61020275161de2978461f.jpg
Love,
WfH

Φωτογραφίες: Pinterest

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις