Coffee table ή αλλιώς ...το επίκεντρο του σαλονιού!

Όταν πρόκειται να διακοσμήσουμε το σαλόνι δίνουμε μεγάλη σημασία στους καναπέδες που θα επιλέξουμε, τις κουρτίνες με τις οποίες θα τους συνδυάσουμε, τον μπουφέ που θα ταιριάζει απόλυτα με το στυλ μας και τους πίνακες που θα "στολίσουν" τους τοίχους, παραμελώντας έτσι πολλές φορές το κεντρικό τραπέζι.


Το γνωστό σε όλους coffee table είναι ένα έπιπλο το οποίο εκτός από διακοσμητική έχει και χρηστική σημασία. Εκτός δηλαδή από το να φιλοξενεί βιβλία, λευκώματα, κεριά και βάζα το χρησιμοποιούμε καθημερινά για να "ακουμπάμε" τηλεκοντρόλ, ποτήρια, φλυτζάνες κ.τ.λ.



Όλοι έχουμε βρεθεί στην ίδια κατάσταση. Πως θα επιλέξουμε όμως το σωστό τραπέζι; Θα είναι ψηλό ή κοντό; Μεγάλο ή μικρό; Ξύλινο ή γιάλινο; Οι απαντήσεις στις προηγούμενες ερωτήσεις δεν είναι εύκολες και απαιτούν εκτός από χρόνο και προσοχή.





Μην αγχώνεστε...!Είμαστε εδώ και έχουμε όλες τις απαντήσεις για εσάς:

  • Το τραπέζι θα πρέπει σε μήκος να καταλαμβάνει τα 2/3 του καναπέ ενώ το ύψος του να είναι γύρω στα 40-50 εκατοστά (περίπου αυτό το ύψος έχουν τα περισσότερα).Μία πολύ καλή ιδέα είναι επίσης δύο μικρότερο αντί για ένα μεγάλο coffee table.

  • Το σχήμα του θα επιλεγεί συγκριτικά με τα άλλα έπιπλα. Το τετράγωνο από την μία  ταιριάζει στα πιο πολλά δωμάτια και προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια αλλά πιάνει περισσότερο χώρο ενώ το στρογγυλό δίνει μία αίσθηση ευελιξίας. Πάντα όμως πρέπει να ερευνάται και η γενικότερη διαρρύθμιση.Για παράδειγμα αν είναι κυκλική μην επιλέξετε τετράγωνο ή ορθογώνιο τραπέζι. Προτιμήστε ένα στρογγυλό!

















  •  Τέλος το ύφος του τραπεζιού πρέπει να ταιριάζει με το γενικότερο στυλ τόσο του σαλονιού όσο και του σπιτιού σας. Σε ένα μοντέρνο και καλλιτεχνικό σπίτι ταιριάζουν τα τραπέζια σε έντονα χρώματα και γεωμετρικά σχήματα. Σε παραδοσιακά καθιστικά αρμόζουν τα ξύλινα τραπέζια ενώ σε χώρουν όπου κυριαρχεί το γυαλί επιλέξτε γυάλινα τραπέζια με μεταλλικά πόδια και λεπτομέρειες.Τέλος αν είστε λάτρης του βιομηχανικού στυλ ή απλά πιο "τολμηρός" μπορείτε να δοκιμάσετε μία σύνθεση με βάση παλέτες ή και ξύλινα καφάσια-κιβώτια.

Coffee tables που ξεχωρίσαμε :















Love,
WfH

Φωτογραφίες: Pinterest

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις