Πως θα στολίσω το Χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Για κάποιους η υπόθεση στόλισμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου αποτελεί ευτυχία.

Για κάποιους άλλους πάλι είναι μία διαδικασία αρκετά περίπλοκη, αφού αυτό αποτελεί αντικείμενο προσοχής και θαυμασμού τόσο για όλους τους επισκέπτες όσο και για εσάς τους ίδιους. Πράγματι είναι μία σκέψη που “προβληματίζει”. Αν ανήκετε λοιπόν στην δεύτερη κατηγορία...εμείς είμαστε εδώ!


Μυστικά για να γίνει παιχνίδι για όλους το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.



christmas-tree-decor-ideas-5-554x554.jpg

  • Αφού αποφασίσετε την θέση που θα τοποθετήσετε το δέντρο, συναρμολογήστε το. Καλό θα ήταν να είναι κοντά σε μπαλκονόπορτα ή παράθυρο και σίγουρα σε πρίζα Αν έχετε τζάκι κρατήστε μεταξύ τους μία απόσταση…”ασφαλείας”.
  • Βάλτε πρώτα τα λαμπάκια ξεκινώντας περιμετρικά από κάτω προς τα πάνω. Μην ξεχάσετε πριν τα τοποθετήσετε στο δέντρο να ελέγξετε αν τα λαμπάκια λειτουργούν .Δεν υπάρχει περιορισμός σχετικά με το χρώμα .Όλα είναι καθαρά θέμα γούστου.(προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε λαμπάκια τύπου LED που έχουν 6 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα υπόλοιπα)
  • Έπειτα έρχεται η σειρά για τις γιρλάντες ή τις κορδέλες .Μην τις πετάτε άναρχα και τυχαία πάνω στο δέντρο αλλά τοποθετήστε και αυτές περιμετρικά, μετά από μελετημένο και προσεκτικό “σχεδιασμό”.
  • Το τελευταίο στάδιο είναι και το σημαντικότερο. Αφού διαλέξετε προσεκτικά ποιες μπάλες θα χρησιμοποιήσετε κρεμάστε τες στο δέντρο. Υπάρχουν δύο τρόποι:ο πρώτος, ο συμβατικός και συνηθισμένος θέλει τις μεγάλες μπάλες στο κάτω μέρος και τις μικρότερες πιο ψηλά, τοποθετημένες σε όλα τα σημεία ακόμη και στα πιο βαθιά. Ο δεύτερος τρόπος από την άλλη περιέχει ανομοιομορφία και διαφορετικότητα. Εδώ δεν περιοριζόμαστε μόνο σε μπάλες αλλά κρεμάμε ό,τι μας αρέσει και με όποια σειρά προτιμούμε. (π.χ. αγγελάκια, φιόγκους, στολίδια ξύλινα, στολίδια από τσόχα, γλυφιτζουράκια κ.τ.λ.)
Ιδέες για διαφορετικά στολίδια 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις